Stagiunea Camerala

"Florescu-Fernandez & Friends"

 

Cine Suntem

Monica Florescu si Makcim Fernandez Samodaiev s-au stabilit la Sibiu in 2015, cand au devenit solisti instrumentisti ai Filarmonicii de Stat Sibiu.

De-a lungul anilor, cariera lor muzicala le-a permis sa se stabileasca in diferite locuri, precum Belgia si Mexic, unde au creat oportunitati si au interactionat cu muzicieni din lumea intreaga, participand la festivaluri de renume international si sustinand recitaluri si concerte in tari precum Belgia, Olanda, Franta, Elvetia, Marea Britanie, Suedia, Germania, Spania, Romania, Cuba si Mexic.

In Belgia au fondat unul dintre cele mai cunoscute si apreciate ansamburi de muzica de camera, Spirale Piano Trio, cu care au facut si inregistrari CD. Tot aici au infiintat Hyparxis Concerts AC, cu care in perioada 2005-2012 au sustinut o serie de concerte in orasul Aalst.

Ca muzicieni si interpreti devotati ai repertoriului cameral, cei doi artisti se implica si investesc in initiativa de a institui o serie de concerte de muzica de camera in orasul Sibiu, prin intermediul carora, in colaborare cu muzicieni invitati, sa prezinte publicului sibian lucrari de referinta ale acestui gen.

Parintii a trei copii (Karina, Rafaela si Vladimir), Monica Florescu si Makcim Fernandez sunt constienti de importanta pe care muzica o are in educatia si formarea spirituala a copiilor in societatea noastra. In acest context, ei au creat seria de concerte camerale "Florescu- Fernandez & Friends”, la care parintii si copiii sunt invitati si incurajati sa participe impreuna cu rudele si prietenii lor, pentru a petrece momente unice in compania Muzicii.

Facebook NEWS