Artisti invitati

Vlad Răceu -vioara

S-a născut în data de 27 februarie 1987 în Satu Mare, într-o familie de muzicieni, ambii părinţi fiind violonişti. A început studiul viorii la frageda vârstă de şase ani, sub îndrumarea tatălui său, care de pe atunci deţinea funcţia de concert-maestru al Filarmonicii ,,Dinu Lipatii” din Satu Mare.

Încă din perioada studiilor preuniversitare s-a remarcat la concursurile şi olimpiadele naţionale, dovada fiind numeroasele premii obţinute. De la debutul scenic ca solist în cadrul concertelor pentru elevi organizate de Filarmonica Satu-Mare, din anul 1995, activitatea sa concertistică include turnee atât în ţară, cât şi în Ungaria, Germania, Elveţia și Olanda. În septembrie 2007 a obţinut locul I la Concursul Internaţional ,,Ştefan Ruha'', iar în luna decembrie a aceluiaşi an , premiul I şi Marele Premiu la Concursul Internaţional ,,Remember Enescu".

A participat la cursurile de măiestrie ale violoniştilor Gabriel Croitoru şi NicuşorSilaghi, Anke Schittenhelm, Ernst Kovacic, David Grimal, Sherban Lupu, Ladislau Kiss, Silvia Marcovici şi Florin Paul.

Susţine frecvent concerte în calitate de solist, în compania orchestrelor filarmonicilor din Satu Mare, Oradea, Botoşani, Craiova, Cluj-Napoca, Braşov, Târgu Mureş şi Sibiu.

A urmat studiile de licență și ciclul de studii masterale ale Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa de vioară a Prof. Univ. Dr. Victoria Nicolae, absolvind în anul 2010 și respectiv 2012 cu nota maximă.

În prezent este asistent universitar doctor la catedra de vioară a Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” şi violonist în cadrul Filarmonicii „Transilvania”.

 

Cosmin Fidiles – vioara

In anul 2000 a absolvit Academia de Arte „George Enescu” din Iasi, Facultatea Interpretare Instrumentala. Din octombrie 2000 este angajat la Filarmonica de Stat Sibiu ca artist instrumentist vioara, in octombrie 2007 devenind concert-maestru al orchestrei simfonice. 

 

Elena Borz – vioara

Licentiata a Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, promotia 2009, artista a participat la cursurile de muzica de camera si orchestra din cadrul Festivalului International “Festival Jünger Künstler Bayreuth”. In prezent este angajata a Filarmonicii de Stat Sibiu in functia de solist instrumentist/sef partida vioara a II-a.

 

 
Stefana Zaharia - violin
 
Stefana started violin at 6 years old, coming from a family of Romanian traditional music players. She graduated from University of Music in Bucharest, Romania and Hochschule fur Musik und Theater in Leipzig, Germany, studying with professors such as Valeriu Rogacev, Luminita Burca, Manuela Giosa, Mariana Sirbu, Frank Reinecke and others.
Stefana performed in concert halls like: Gewandhaus Leipzig, Gasteig Munchen, Schloss Hohenkammer, Herkulessaal Munich, Cuvillies Theater Munchen, Konzerthaus Viena, Schloss Nymphenburg Munchen, St. Peter Kirche Zurich, Freudenstadt, Ettlingen, St. Blasien, Tianjin, Thalia Hall, Sibiu, Romanian Atheneum Hall in Bucharest, Romanian Opera in Bucharest, Romanian Opera in Cluj-Napoca and others.
Together with pianist Mihaela Neacsu , Stefana realized a large experience in duo chamber music, also being laureates of the Mihail Jora Chamber Music Competition in Bucharest and Hungarian Music Festival by Balassi Institute in Bucharest.
 
 Nowadays she is part of the  Sibiu State Philharmonic Orchestra as a tutti in the 1st violin section.
 

Alina Stavar - viola

A absolvit Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, iar intre anii 2006-2008 a urmat cursurile de Master la Bowling Green State University, Ohio (SUA). Alina Stavar a obtinut Premiul pentru tehnica si interpretare muzicala la Festivalul Amicus (Craiova 2007) si Premiul I la Concursul de Muzica de Camera de la Universitatea Bowling Green State (Ohio, SUA 2007). Din 2008 este artist instrumentist la Filarmonica de Stat Sibiu.

 

Ciprian Dancu - clarinet

A absolvit Facultatea de Muzica din Brasov, iar din anul 2002 este solist instrumentist al Filarmonicii de Stat Sibiu Este invitat sa concerteze in calitate de solist pe scenele Filarmonicilor din Sibiu, Iasi, Valcea, Timisoara, Oradea, Targoviste si sustine de asemenea o bogata activitate camerala, atat in tara cat si in strainatate. Ciprian Dancu este membru in diferite formatii camerale dintre care ansamblul de muzica contemporana Icon Arts si Capella Coronensis din Brasov, fiind invitat la importante festivaluri precum “George Enescu” Bucuresti si “Schwetzinger Festspiele” Germania.

Facebook NEWS